over ons

over ons

over ons

over ons

Hartebeest is het grafisch en illustratief ontwerpbureau van Maaike van den Heuvel & Gerco Hiddink.

Hartebeest ontwerpt voor drukwerk, scherm en ruimte: boeken, illustraties, websites, campagnes, exposities, LP & CD hoezen, affiches, tijdschriften, huisstijlen, kaarten, animaties, brochures, bewegwijzering.

Hartebeest werkt vanuit de inhoud. Een ontwerpproces begint altijd met een overleg, waarin kenmerken en doelen worden vastgelegd. Door middel van onderzoek en experiment zoekt Hartebeest naar heldere en verrassende ontwerpoplossingen, met een optimale integratie van tekst en (illustratief) beeld en gebruikmakend van uitgesproken typografie.

Hartebeest werkt daarbij graag in teamverband. Geen opdracht is te klein of te groot. Samen met de opdrachtgever en ons netwerk van fotografen, (tekst)schrijvers, programmeurs, filmers en animatoren kan een oplossing op maat bedacht worden.

Hartebeest werkt graag voor instellingen en bedrijven in binnen- en buitenland op het gebied van kunst en cultuur, onderzoek en natuur (musea, universiteiten, natuur- en dierenorganisaties, uitgeverijen, kunstenaars, muzikanten, podia). In principe voor iedereen die openstaat voor een onderzoeksmatig ontwerpproces. Kijk bij 'opdrachtgevers' voor een selectie.

Een Hartebeest is een antilope uit de Afrikaanse grasvlakten. De naam is in het Engels en Nederlands hetzelfde. In Hartebeest worden het stoere en het lieve verenigd.